Interview met Henriëtte Dekker van Smart Ease

Even voorstellen ……

Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen …..

Vandaag is dat met Henriette Dekker. Zij is met haar bedrijf Smart Ease, dat inmiddels alweer vijf jaar bestaat, gevestigd in het Tromphuis in Enschede. Henriëtte Dekker is getrouwd heeft vier kinderen, waarvan er inmiddels twee studeren en op kamers wonen.

Vertel in het kort waar de naam Smart Ease vandaan komt en wat Smart Ease doet.

Smart staat voor ‘slim’: de eigen inbreng van het begaafde kind. Ease staat voor ‘gemak’: je prettig voelen bij het feit dat je slim bent. De naam doet denken aan de felgekleurde snoepjes: Smarties, kleurrijk en verschillend maar allemaal de moeite waard. Zo ziet Smart-Ease kinderen ook: stuk voor stuk uniek in hun talenten.

Smart-Ease wil eraan bijdragen dat hoogbegaafde of hoogsensitieve kinderen hun talenten maximaal ontplooien en zich gelukkig voelen. Hiervoor zijn twee dingen nodig:

  • Kinderen moeten inzicht krijgen in zichzelf en hun relatie met hun omgeving
  • Hun talenten moeten worden aangesproken en doorontwikkeld, zonder dat de kerndoelen daaronder lijden

Vanuit die missie werkt Smart-Ease voor drie doelgroepen: kinderen, ouders en leerkrachten. Om deze kinderen effectief te kunnen begeleiden, is het belangrijk dat ouders en leerkrachten op één lijn zitten en samen naar één doel toe werken.

Hoogbegaafdheid is geen probleem maar een kans. Ouders en school kunnen die kans samen benutten door in te spelen op de leer- en opvoedbehoefte van kinderen. Alleen dan komen hun cognitieve en creatieve talenten optimaal tot ontwikkeling. Kinderen die zich bewust zijn van hun talenten en in staat zijn deze te benutten, ontwikkelen zich tot gelukkige individuen die op hun beurt een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan hun omgeving.

Veel hoogbegaafde kinderen zijn ook hooggevoelig. Smart-Ease helpt kinderen en hun ouders en leerkrachten bij de bewustwording van gevoeligheden en geeft tips over hoe ze hiermee kunnen omgaan.

Hoe ben je ertoe gekomen om je te richten op hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid?

Door mijn werk als logopediste heb ik meer dan twintig jaar ervaring in het samenwerken met ouders en leerkrachten bij het begeleiden van kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Door de komst van mijn vier kinderen werd ik geconfronteerd met het feit dat er ook kinderen zijn met een ontwikkelingsvoorsprong. Helaas ondervond ik dat er voor deze doelgroep nauwelijks aandacht of begeleiding was, terwijl dit vaak nodig is. Dat prikkelde me tien jaar geleden om me te gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Ik heb de opleiding Specialist in Gifted Education (ECHA) gevolgd en heb mij gespecialiseerd in het inspelen op de leerbehoeftes van hoogbegaafde kinderen. Tevens heb ik de opleiding leerkrachtbegeleider en de cursus sensorische informatieverwerking “Anders kijken naar Kinderen” gevolgd.

Hoe werkt Smart- Ease in de praktijk?

De basis voor een goede samenwerking is vertrouwen. Tijdens de eerste sessie maken we kennis en inventariseren we wat er speelt, wat voor begeleiding er gewenst is en wat dit gaat kosten. Soms zijn concrete adviezen al voldoende en in andere gevallen wordt een uitgebreider traject en/of onderzoek voorgesteld. Uitgangspunt hierbij is altijd: vertrekken vanuit mogelijkheden en van daaruit kijken hoe het gestelde doel bereikt kan worden.

Wat is kenmerkend voor jouw bedrijf?

Openheid, authenticiteit, respect en vertrouwen staan centraal. Degene met de hulpvraag (kind, ouder of leerkracht) denkt actief mee bij het stellen van doelen en het bereiken hiervan. We denken niet in problemen maar in oplossingen met als doel dat zowel het kind, de ouders en de leerkracht vertrouwen krijgen en zich gelukkiger voelen.

Hoe bereik jij jouw doelgroep?

Met name toch wel door mond-tot-mondreclame. Daarnaast geef ik lezingen, schrijf ik blogs en verstuur ik regelmatig nieuwsbrieven. De lezingen/workshops geef ik vaak in het Tromphuis. Deze zijn voor iedereen toegankelijk.

Wat is jouw favoriete quote?

Leer zorgen voor je eigen succes en haal het beste uit jezelf.

Wat is voor jou het grootste pluspunt aan je vestigingslocatie?

Het Tromphuis is als locatie dicht bij het station gelegen. De klanten komen uit heel Twente en op deze manier ben je voor iedereen makkelijk bereikbaar. Als je dan ook nog eens aangeeft dat het op de hoek is tegenover het Saxion, weten ze je nog makkelijker te vinden. In het Tromphuis heb ik een hele prettige werkruimte. Klanten geven aan dat zij zich erg op hun gemak voelen.
Ik ben ook erg blij met het feit dat er een mogelijkheid bestaat om lezingen en workshops te organiseren. In het Tromphuis zijn meerdere organisaties gevestigd zoals bijvoorbeeld het Steunpunt Onderwijs Enschede (SPOE). Ik werk veel samen met scholen en op deze manier kan er heel laagdrempelig overleg plaatsvinden.

Henriëtte, maak de volgende zin af: Je bent pas echt tevreden als …………….

Wij met elkaar de doelen bereiken, zodat het kind vertrouwen krijgt en weer met plezier naar school gaat.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bekijk het laatste nieuws

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Even voorstellen … Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen … Vandaag is dat een van onze huurders in het bedrijfsverzamelgebouw Tromphuis aan de M.H. Tromplaan 47 te...

Lees meer
In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje … Adelheid Notten inmiddels al 30 jaar in dienst als receptioniste voor het Bedrijvencentrum Rigtersbleek, gevestigd Rigtersbleek-Aalten 4 te Enschede. Vertel eens iets over jezelfSamen met mijn man René woon ik in Haaksbergen. Wij hebben twee dochters...

Lees meer
Interview met Joost Aalbers van Mediavisie

Interview met Joost Aalbers van Mediavisie

Even voorstellen … Met enige regelmaat kunt u een interview van een van de huurders van KantoorinEnschede.nl verwachten. KantoorinEnschede.nl heeft naast de drie bedrijfsverzamelgebouwen Het Tromphuis, Kantorencentrum Schuttersveld en Bedrijvencentrum Rigtersbleek,...

Lees meer

Begin vandaag
nog aan uw kantooravontuur

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van uw ideale kantoorruimte in Enschede. Neem contact met ons op!