Dinsdag meest productieve dag van de week

Dinsdag wordt gezien als een van de meest productieve werkdagen van de week. Je bent nog fris en lekker op stoom na het weekend.

Van woensdagen worden we daarentegen massaal een stuk minder vrolijk. Die dag wordt gezien als de minst productieve. Wat kan je vandaag al doen om er morgen toch weer lekker productief tegenaan te gaan?

Een goede workflow helpt om overzicht te houden en creatief te blijven.
Reserveer elke week zo’n anderhalf tot twee uur om orde op zaken te stellen. Die tijd heb je echt nodig om je e-mail op te ruimen, to do lijsten, agenda’s na te lopen en plan voor de volgende week te trekken. Dat kan op dinsdag, maar natuurlijk ook tijdens een loos uurtje op een andere werkdag zoals vrijdag.

Ruim op

Veel mensen zien het bijhouden van zo’n werksysteem als een noodzakelijk kwaad. Dat is jammer, want met een goede workflow zorg je ervoor dat je niet afgeleid wordt door losse eindjes die in je hoofd rondspoken. Zo ben je veel productiever en ervaar je minder stress.
Zorg er eerst voor dat je hoofd leeg is: verzamel alle losse papiertjes, beluister je voicemail, orden je e-mail en maak lijstjes met wat je van plan bent. Om orde te houden in de lijstjes, zonder dat je dáár weer een lijstje van bij hoeft te houden en loop ze elke week even door.
Houd lijstjes bij

Wie overzicht heeft, werkt rustiger en gestructureerd. Kijk daarom niet alleen naar de korte termijn, maar ook naar je agenda. “Speelt er iets over twee weken waar je nu alvast wat mee kunt doen? Zijn er bijvoorbeeld vergaderingen die je moet voorbereiden of presentaties die je nog moet maken voor het bezoek aan een klant? Als je dit wekelijks goed doet, is je hoofd leeg en kan je volledig vertrouwen op je eigen werksysteem.

Als je hoofd helemaal leeg is en al je verplichtingen in een handig overzicht staan, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Dat komt ook ten goede aan je creativiteit. Houd alle ideeën bij waar je nu misschien geen tijd voor hebt, maar die je later wel op kunt pakken.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bekijk het laatste nieuws

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Even voorstellen … Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen … Vandaag is dat een van onze huurders in het bedrijfsverzamelgebouw Tromphuis aan de M.H. Tromplaan 47 te...

Lees meer
In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje … Adelheid Notten inmiddels al 30 jaar in dienst als receptioniste voor het Bedrijvencentrum Rigtersbleek, gevestigd Rigtersbleek-Aalten 4 te Enschede. Vertel eens iets over jezelfSamen met mijn man René woon ik in Haaksbergen. Wij hebben twee dochters...

Lees meer
Interview met Henriëtte Dekker van Smart Ease

Interview met Henriëtte Dekker van Smart Ease

Even voorstellen …… Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen ….. Vandaag is dat met Henriette Dekker. Zij is met haar bedrijf Smart Ease, dat inmiddels alweer vijf...

Lees meer

Begin vandaag
nog aan uw kantooravontuur

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van uw ideale kantoorruimte in Enschede. Neem contact met ons op!