Interview met Linda Borkent van Cambridge Weight Plan

Even voorstellen ……………………..

Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen …..

Vandaag is dat met Linda Borkent, gewichtsconsulente van het Cambridge Weight Plan, gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw Rigtersbleek aan de Rigterbleek-Aalten 4 te Enschede.

In haar studio vertelt Linda enthousiast over haar onderneming en vertelt uitgebreid wat het Cambridge Weight Plan inhoudt en betekent of kan betekenen voor iedereen.

Linda Borkent

Eerst willen we natuurlijk graag weten wie Linda Borkent is. Linda is 40 jaar en woonachtig in Enschede. Ze woont samen met Jan en ze heeft 2 lieve katten. In 2010 heeft ze zelf het Cambridge Weight Plan gevolgd en is ze 11 kilo afgevallen. Sinds mei 2011 is ze als onafhankelijke gewichtsconsulente voor het Cambridge Weight Plan werkzaam. Eerst vanuit huis en vanaf december 2013 in een studio in bedrijfsverzamelgebouw Rigtersbleek.

Wat is het Cambridge Weight Plan en wat doet het?

Het Cambridge Weight Plan werd aan de universiteit van Cambridge (vandaar ook de naam) begin jaren tachtig ontwikkeld door de arts en voedingsdeskundige, Dr. Alan Howard. Het is absoluut géén crashdieet en het bekende jojo-effect is er dan ook niet. Het is een dieet dat mensen lichaamsgewicht laat verliezen op een verantwoorde en gecontroleerde wijze. Een dieet waarbij wordt gelet op voldoende eiwitten, koolhydraten, essentiële vetzuren, vitamines, mineralen en voedingstoffen. Dat het dieet werkt, is inmiddels bevestigd door vele wetenschappelijke studies en wordt het nog steeds gebruikt bij medisch onderzoek. Het Cambridge Weight Plan wordt wereldwijd in 24 landen gevoerd. Het hoofdkantoor in Nederland is sinds 1997 gevestigd in Amersfoort en heeft ruim 400 gewichtsconsulentes in heel Nederland.

Wat is kenmerkend voor jouw bedrijf en hoe werkt het in de praktijk?

Het allerbelangrijkste is de persoonlijke begeleiding die ik bied en die nagenoeg geheel gratis is, op de €  20,- intakekosten na.

Ik bekijk welk programma, dus ook op medisch gebied, het beste bij iemand past. Er zijn meerdere programma’s. Ik noem er nu echter maar twee: het Cambridge 500 en het Cambridge 800-programma. Het 500-programma bestaat geheel uit maaltijdvervangers en deze zijn voorzien van alle benodigde voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Dit 500-programma kost ongeveer €  50,- per week en vervangt alle maaltijden. Bij dit programma hoef je dus nooit na te denken wat je moet eten en wordt daarom door veel mensen als zeer prettig ervaren. Bij het 800-programma gebruik je ook maaltijdvervangers. Je kunt er echter ook voor kiezen om ’s avonds normaal een maaltijd te eten (met het gezin mee). Mijn cliënten komen minimaal 1x per week bij mij om te meten en te wegen, daarnaast krijgen zij advies en ondersteuning. Omdat ik zelf het dieet heb gevolgd en dus ervaringsdeskundige ben, weet ik waar de “pijnpunten“ liggen en kan ik ze daarbij motiveren en helpen om het vol te houden. Cliënten komen tot zij hun streefgewicht hebben bereikt, voor de een is dit twee maanden en voor de ander een half jaar, maar ook daarna blijven zij welkom. Samen bouwen wij aan een leefstijl die bij ze past en die ze kunnen volhouden, zodat ze uiteindelijk weer alles kunnen eten.

Wie zijn jouw cliënten en hoe bereik je die?

Mijn cliënten zijn mensen die overgewicht hebben en bij wie de spreekwoordelijke knop is omgezet. Zij zijn zich ervan bewust dat er iets moet veranderen. Zodra dit het geval is, gaan mensen op zoek naar iets dat bij hen past. Velen vinden via internet de website van Cambridge met daarop de voor hen dichtstbijzijnde gewichts-consulente. Daarnaast heb ik een Facebookpagina, maar de beste reclame voor mij is de mond-tot-mondreclame of in dit geval de “wandelende” reclame.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Overgewicht is een groot probleem. Mensen worden zich er wel steeds meer van bewust dat daaraan grote gezondheidsrisico’s kleven en zoeken dan een veilige en verantwoorde manier van afvallen met goede begeleiding. Dit kan ik ze bieden. Het is ontzettend leuk en dankbaar werk en ik wens hier nog heel lang mee door te kunnen gaan.

Wat is jouw favoriete quote?

Linda: een echte quote heb ik niet, wel een lijfspreuk en die is: “Doe vooral iets waar je gelukkig van wordt, dan hoef je nooit te werken”.

Wat is voor jou het grootste pluspunt aan je vestigingslocatie?

Allereerst ligt het Bedrijvencentrum Rigtersbleek heel centraal en zijn er goede en gratis parkeervoorzieningen. Ik woon zelf niet ver hier vandaan, dus ik heb nagenoeg geen reistijd en daarnaast kan ik gebruikmaken van allerlei faciliteiten van een bedrijfsverzamelgebouw, zoals aanname van pakketjes etc.

Linda, maak de volgende zin af: Je bent pas echt tevreden als …………….

“iemand succesvol is afgeslankt en dat goede resultaat weet vast te houden!”

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bekijk het laatste nieuws

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Even voorstellen … Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen … Vandaag is dat een van onze huurders in het bedrijfsverzamelgebouw Tromphuis aan de M.H. Tromplaan 47 te...

Lees meer
In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje … Adelheid Notten inmiddels al 30 jaar in dienst als receptioniste voor het Bedrijvencentrum Rigtersbleek, gevestigd Rigtersbleek-Aalten 4 te Enschede. Vertel eens iets over jezelfSamen met mijn man René woon ik in Haaksbergen. Wij hebben twee dochters...

Lees meer
Interview met Henriëtte Dekker van Smart Ease

Interview met Henriëtte Dekker van Smart Ease

Even voorstellen …… Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen ….. Vandaag is dat met Henriette Dekker. Zij is met haar bedrijf Smart Ease, dat inmiddels alweer vijf...

Lees meer

Begin vandaag
nog aan uw kantooravontuur

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van uw ideale kantoorruimte in Enschede. Neem contact met ons op!