Interview met Karlo Finkerrs – Finkers Ontwerp

raag stellen we uitgebreid aan u voor; Karlo Finkers van Finkers Ontwerp, één van de enthousiaste ondernemers in de Villa.

Wie is Karlo Finkers en wat doet hij in het dagelijkse leven?

Een jonge ontwerper die houdt van techniek, internet en muziek. Op de Universiteit Twente heb ik Werktuigbouwkunde en Industrieel Ontwerpen gestudeerd. Naast mijn studie doe ik al een tijd klussen voor een diverse verzameling klanten. Inmiddels ben ik nu zo’n 8 jaar voor mezelf bezig. Vorig jaar heb ik mijn studies afgerond en sindsdien werk ik fulltime als zelfstandige. Mijn bedrijf Finkers Ontwerp zit in het kleinste kantoortje in Villa Rozendaal. Verder woon ik in Hengelo samen met mijn lieve vriendin en twee dikke katten.

Wie zijn je klanten en hoe bereik je die?

Voor mij zijn de leukste opdrachten die waarbij de klassieke aanpak van de industrieel ontwerper nodig is. Beginnen met specificaties, dan ouderwets schetsen, het beste ontwerp selecteren, dan een 3D computermodel, optimaliseren, productiemallen tekenen en tot slot de ontwerpen opsturen naar de fabriek. Op deze manier werk ik momenteel bijvoorbeeld aan de buitenkant van paardentrucks, bussen en caravans. De wagens worden over de hele wereld verkocht, dat vind ik echt prachtig.

Naast fysieke producten ontwerp ik websites, webshops en doe ik zoekmachineoptimalisatie. Eigenlijk niet het vakgebied van een industrieel ontwerper. Het is meer een uit de hand gelopen hobby. Als sinds de middelbare school klus ik her en der bij met het bouwen en promoten van websites. Onbedoeld ben ik hier inmiddels meer uur mee bezig dan met industrieel ontwerp en werktuigbouw. Een van de redenen van de drukte is dat ik inmiddels manieren weet om hoog in de zoekmachine terecht te komen. Veel kleine ondernemers weten dat een belangrijk deel van de concurrentiestrijd in de zoekmachine plaatsvindt en willen niet achterblijven. Puur door mond-op-mond reclame krijg ik wekelijks verzoeken voor dit soort klussen.

Wat is het doel van Finkers Ontwerp?

Het doel van mijn bedrijf in dit stadium is om een zo breed mogelijk klantenbestand met trouwe klanten op te bouwen. Wanneer je niet bezig bent met verkopen maar met helpen, dan komen klanten terug en zullen ze je ook aanraden bij anderen. Ik bouw een fundament voor mijn bedrijf en probeer risico’s te spreiden.

Hoe hoop je dat de toekomst er voor Finkers Ontwerp uitziet? 


In de toekomst hoop ik een club met knappe koppen te verzamelen die bij me komt werken.
Op dit moment zit mijn collega Gijs op kantoor om mee te helpen bij de uitvoering van een aantal opdrachten. Meer hulp kan ik goed gebruiken, met name van een industrieel ontwerper of 3D tekenaar. Dus lijkt je dit leuk, kom bij ons werken!

Heb je een favoriete quote en zo ja, wat houdt deze voor je in?

~ Stop met verkopen, begin met helpen
~ Hou het simpel
~ Ga voor vertrouwen, niet voor geld

Eerlijkheid is voor mij heel belangrijk. Daar hoort ook bij dat ik het zeg als het simpeler of goedkoper kan. Ook als dit betekent dat ik er daardoor zelf minder aan verdien. Mijn klanten zijn vaak trouw en raden me aan binnen hun netwerk vanwege mijn oprechtheid. Dat doet me goed.

Wat is voor jou het grootste pluspunt aan deze vestigingslocatie? 


De Villa heeft een prachtige uitstraling en is toch betaalbaar voor een kleine onderneming. Hij staat ook nog midden in het centrum van Enschede. Het zou mooi zijn als deze plek uitgroeit tot een plek waar kennis wordt gedeeld en bedrijven elkaar versterken. Villabewoners zijn bij mij in ieder geval altijd welkom voor vragen of een kop koffie.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bekijk het laatste nieuws

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Interview met Styb Bedrijfsondersteuning

Even voorstellen … Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen … Vandaag is dat een van onze huurders in het bedrijfsverzamelgebouw Tromphuis aan de M.H. Tromplaan 47 te...

Lees meer
In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje: Onze medwerkster Adelheid Notten

In het zonnetje … Adelheid Notten inmiddels al 30 jaar in dienst als receptioniste voor het Bedrijvencentrum Rigtersbleek, gevestigd Rigtersbleek-Aalten 4 te Enschede. Vertel eens iets over jezelfSamen met mijn man René woon ik in Haaksbergen. Wij hebben twee dochters...

Lees meer
Interview met Henriëtte Dekker van Smart Ease

Interview met Henriëtte Dekker van Smart Ease

Even voorstellen …… Met enige regelmaat kunt u een interview van ons, KantoorinEnschede.nl, verwachten met een van onze huurders, met als thema: Even voorstellen ….. Vandaag is dat met Henriette Dekker. Zij is met haar bedrijf Smart Ease, dat inmiddels alweer vijf...

Lees meer

Begin vandaag
nog aan uw kantooravontuur

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Wij staan klaar om u te helpen bij het vinden van uw ideale kantoorruimte in Enschede. Neem contact met ons op!